De beste stedene å unnslippe vinteren

Den norske vinteren kan være hard for mange, særlig dersom man bor langt nord. Bor du i for eksempel Tromsø kan det være ekstra tungt ettersom det er mørkt store deler av døgnet, og mange utvikler vinterdepresjon. Enten det snør, eller det bare er kaldt, eller været er vått kan vinteren være en vanskelig årstid å komme seg igjennom for mange. Da blir fristelsen ekstra stor når man ser reklamer for varme sydenturer hvor enn man er. Flere og flere velger å legge ferien til varmere strøk når vinteren står på som verst, fremfor å reise bort på sommeren, og man trenger faktisk ikke å reise så fryktelig langt før klimaet endrer seg i en lysere retning.

Kanariøyene

Det er en grunn til at disse øyene er nordmenns favoritt, for her er det nemlig behagelige temperaturer året rundt. Det er heller ikke så rart, da Kanariøyene ligger rett utenfor Marokko på Afrikas vestkyst og er geografisk sett mer afrikansk enn spansk. Hit kan du rett som det er finne svært rimelige flyreiser og hotell, samt mange gode chartertilbud. Dette er enkelt og greit om du bare ønsker ei lita uke bort fra snømåking og isskraping. I tillegg er også en relativt kort reise, og desto et enklere feriemål.

Florida

Den amerikanske delstaten Florida er kanskje mest kjent for byene Hollywood og Miami, og hit er det ypperlig å reise på vinteren. Her blir det enda litt varmere enn på Kanariøyene, med temperaturer på mellom 22 og 32 grader. Her får du en god blanding av både varme, naturopplevelser og storbyliv, men sørg for å være ute i god tid da flybillettene fort kan bli ganske dyre.

Sør-Afrika, Kenya, Tanzania

Det fine med Sør-Afrika under vintermånedene, er at temperaturen er høy og lufta er tørr. Man slipper dermed den intense fuktigheten mange tilsvarende varme land har. Sørg for å reise dit i februar, for da er badetemperaturen på sitt høyeste – nemlig 18-22 grader. Eller hva med å kombinere vinterflukten med safari? Da er Serengeti i Tanzania eller Masai Mara i Kenya definitivt helt ypperlige reisemål, i tillegg til at temperaturen kan bli så høy som 28 grader. Utenfor Tanzania finner du også øya Zanzibar – et paradis med kritthvite strender, asurblått hav og utrolig frodig natur. Her kan du få øye på det rike dyrelivet under vann ved å snorkle eller dykke, eller du kan reise inn til Stone Town og slenge deg med på en kryddertour om det ikke er for varmt til det.

Brasil

Reiser du til Brasil og Rio de Janeiro i februar, vil du ikke bare kunne nyte av herlige temperaturer, men da kan du også få med deg det spektakulære karnevalet som holdes i byen på denne tiden av året. Noen regnskurer må du nesten regne med, men de er kraftige og er over nærmest før de har begynt. Og med denne varmen har det kanskje ikke så mye å si med litt regn i blant heller.