Unike destinasjoner

Når det kommer til destinasjoner for reisen din, finnes det utrolig mye å velge mellom. Hva med å ta en tur til et land litt lengre unna? Ikke bare får du opplevd en helt ny og spennende kultur, men andre kontinenter har også utrolig mye annet å by på i form av vakker arkitektur, unike naturformasjoner og ruiner fra en svunnen tid.

Masai Mara, Kenya

Vi husker alle det nydelige landskapet som utbredte seg i Løvenes Konge, med vakre soloppganger og en fargerik, nærmest uendelig savanne. Men visste du at dette landskapet finnes i virkeligheten? Naturreservatet Masai Mara sies nemlig å være inspirasjonen bak, og her vil du virkelig få følelsen av å være blant Rafiki, Pumbaa og selvfølgelig Simba. Ønsker du en virkelig villmarksfølelse, er det flere muligheter for å overnatte på forskjellige camper, der du får bo i spesielle telt som gir en unik og luksuriøs følelse. På denne måten kommer du tettere inn på naturen, og opplevelsen toppes når du legger ut på safari og får se alle de majestetiske og flotte dyrene dette kontinentet, og spesielt landet, er kjent for. Det er umulig å forstå hvor stor en elefant faktisk er, før du har sett en rett foran deg.

Halong Bay, Vietnam

Tar du turen østover og til Asia, bør du absolutt avlegge et besøk til Vietnam og få med deg Halong Bay. Dette er en magisk bukt nord i landet, ikke langt fra Hanoi. Legger du ferien til Hanoi vil det være svært lettvint å komme seg med buss til Halong Bay. Her finner du nesten 2000 øyformasjoner av kalkstein, og disse øyene har utrolige fasonger og størrelser. Du kan enten velge å få med deg landskapet ved å dra på en av de mange båtturene som tilbys, eller du kan se det ved å leie kajakk og padle på egen hånd. Sistnevnte mulighet egner seg best for de som er godt kjent med padling, og sørg for å sjekke værmeldingen nøye først, da det kan forekomme ganske uvennlige stormer i dette området. Drar du på båttur bør du sørge for at du velger en der du får tilbud om å besøke grotter, padle i kajakk og gå turer på øyene. Noen tilbyr også et besøk til Cat Ba Island – den største øya i området. Her kan du blant annet få dra på en opplevelsesrik sykkeltur i jungelen, samt besøke en bortgjemt landsby midt på øya.

Laz Pozas, Mexico

Besøker du eventyrlige Laz Pozas vil du ikke bare få et minne for livet, men det er fare for at du aldri vil reise hjem. Dette stedet finner du i fjellhøyden nord for Mexico City, ved landsbyen Xilitla. Inspirasjonen til Laz Pozas er nemlig selveste Edens hage, og det er nesten umulig å forestille seg hvor vakkert det faktisk er. Det består av naturlige fosser, bekker og stille vann og regnskog i magisk harmoni med menneskeskapte skulpturer av betong i surrealistisk stil. Dette eldoradoet kan du definitivt pynte bildeveggen din med!