Kjærlighetsferie

Skal du på en romantisk tur med kjæresten, men ikke helt vet hvor det er best å dra? En ferie kan bli utrolig romantisk ved hjelp av en riktig innstilling og et romantisk hotell, men det er lite som slår en hel destinasjon full av romantikk. Enten det er en by med kjente, romantiske historier eller en by handlingen i mange kjærlighetsfilmer foregår i, så er slike destinasjoner helt ypperlig når man vil på en romantisk reise med sin bedre halvdel.

Paris

Vi har vel alle sett filmer om kjæresteparet som finner hverandre til slutt i nydelige Paris – gjerne med et kyss foran Eiffeltårnet. Og det er ikke rart denne byen er populær blant kjærestepar. En romantisk spasertur langs elva Seine, eller et middagscruise blant levende lys på samme elva vil garantert gjøre ferien ekstra rosenrød. Paris tilbyr så mye, fra fantastisk arkitektur til vakre og romantiske smågater, og her er det rett og slett en fare for å glemme flyet tilbake. Alt med Paris har kjærlighet over seg, uten at man helt kan forklare hvorfor. Språket, musikken i gatene, maten, vinen, menneskene – alt er simpelthen romantisk. I tillegg er det virkelig her du bør legge turen dersom du vil skjemmes bort i et luksuriøst hotell og bli behandlet som kongelig. Denne byen er rett og slett tidløs, og bør besøkes sommer som vinter – romantikken vil blomstre uansett.

Verona

Italia er også et land som er kjent for romantikken sin. Byer som Firenze og Venezia med sine kjærlighetsgondoler er selvfølgelige faktorer når det kommer til landets rykte. Men byen som topper absolutt alt når det kommer til kjærlighet, de romantiske byenes mor, er selveste Verona. Dette er byen handlingen i Shakespeare-stykket Romeo og Julie foregikk, og du kan faktisk også her gjenskape denne kjærligheten med kjæresten din på Julies balkong. Byen stråler av romantikk, mye på grunn av dens historie, men også på grunn av den sjarmerende arkitekturen. I tillegg er den gamle bydelen i Verona nesten helt bilfri, hvilket betyr romantiske rusleturer blant det levende og harmoniske bylivet.

Santorini

På Santorini vil du ikke bare finne blått i nyanser du ikke visste kunne finnes, men du finner også helt eksepsjonell romantikk her! Hva med å nyte en deilig, gresk middag med utsikt til vulkanen og solnedgangen? Eller kanskje dra på vinsmaking hos en av de mange vingårdene på øya og skål med din utvalgte med den kjente Retsina-vinen? Mulighetene på Santorini er mange, og fargene, naturen og arkitekturen er blendende vakker. Det finnes også hoteller som tilbyr overnatting i huler som er formet og bygd inn i fjellsiden. Disse hulene høres kanskje mørke og grå ut, men tvert imot er de perlehvite, luksuriøse og nydelige. Her vil du definitivt få et romantisk opphold uten like, og ettersom hulene er plassert i høyden vil du få en helt unik utsikt. Santorini er stedet å besøke om du er på utkikk etter en ekstra luksuriøs, opplevelsesrik og avslappende kjærlighetsferie.