Skjulte perler i Europa

Mange som reiser på ferie i Europa ender ofte opp i enten en storby eller på en chartertur til en plass med middelhavsklima. Men Europa har faktisk mye mer å by på, og det er de skjulte perlene som virkelig får ferien til å føles ekstra eksotisk og spennende. Dette er steder som ikke har blitt tatt av turistbølgen enda, og derfor lønner det seg å avlegge et besøk før stedene blir eksponert for hele verden. Og ettersom turismen ikke har skutt i været på disse perlene riktig enda, betyr det også at prisene på hotell og andre ting er vesentlig lavere enn på de mest populære stedene.

Portofino, Italia

Portofino er en liten fiskerlandsby nordvest langs kysten i Italia, og byr på en utrolig fargerik og sjarmerende opplevelse. De små husene langs bukta har mange forskjellige farger, havet er i en nydelig blånyanse og med topper dekt av frodig skog rundt blir dette ett riktig ferieparadis. Her kan du nyte deilig lokalmat og lange turer i Portofinos nasjonalpark, eller du kan slenge deg med på en kajakk-tur dersom du ønsker å se landsbyen fra havet. Du kan for eksempel også klatre litt opp i fjellsiden og få med deg både fantastisk utsikt og slottet Castello Brown. Du finner enkelt rimelige hoteller, samt hoteller som tilbyr mer luksus dersom du ønsker det. Dette stedet er virkelig en skjult perle, og du bør besøke den med én gang!

Hvar, Kroatia

Hvar er en sjarmerende øy som ligger utenfor Kroatia, og byr på et eldorado av nydelig natur som brer seg utover, med tett og frodig skog, klare vannkilder, vingårder og olivenlunder. Kroatia er en feriedestinasjon som har vokst mye i popularitet, og særlig Split og Dubrovnik har blitt enormt populær blant solglade turister. Men Hvar er litt mer bortgjemt, og har ikke den samme strømmen av besøkende som ellers i landet. Dette gjør at øya oppleves som svært fredelig og idyllisk – og det er den også. Her er det ikke overflod av skrikende barn eller festglade ungdommer, men en rolig, avslappet og samtidig spennende atmosfære som brer seg over øya. Hva med å ta turen til den noe ukjente og magiske stranden Mekicevica, der du får være nesten helt alene? For å komme deg dit må du gjennom en herlig spasertur i skogen, og slik får du en liten oppdagelsesferd med på kjøpet også.

Coimbra, Portugal

Både Lisboa og Porto er vakre byer i seg selv, men den noe ukjente perlen Coimbra er en sterkt undervurdert destinasjon. Dette er en by der de hvite husene med de røde takene skinner på lang vei, og samtidig får den fram sin unike historie. Med en helt spesiell arkitektur, og ikke minst den store og kjente botaniske hagen, vil besøket ditt her være noe helt utenom den vanlige ferieturen. Dette er også en klassisk studentby, da universitetet i Coimbra er Portugals eldste og faktisk også et av de eldste i hele Europa. Det er dermed et must å få med seg dette bygget dersom man avlegger et besøk hit.