Shoppingferie

Det er ikke uten grunn at shoppingferie er enormt populært blant oss nordmenn. Norge er et av de dyreste landene i verden, og dersom vi har muligheten til billigere shopping er vi nok ikke tunge å be. Man sparer kanskje ikke så mye på en slik ferie, for man handler jo desto mer – men turen og fangsten er verdt det uansett. De fleste storbyene i Europa kan by på massevis av shoppingmuligheter, men det er noen som utmerker seg mer enn andre. Ikke bare er det billigere å handle i utlandet, men man finner også butikker, kjeder og merker som ikke finnes i Norge. Butikker som Top Shop, Marks & Spencer og Bershka er favoritter og finnes i flere storbyer i Europa. Man skal faktisk ikke lengre enn til Danmark for å finne Top Shop, så det er bare å hive seg på danskebåten.

London

London er og blir en selvfølgelighet på shoppinglista. Du skal lete langt for å finne en shoppinggate tilsvarende Oxford, og her finner du faktisk absolutt det meste du kunne tenke deg. For eksempel er billig-giganten Primark en storfavoritt, hvor du kan finne nesten hva det måtte være til en ekstremt billig penge. Dette er et veldig godt alternativ dersom du vil hamstre inn litt basisplagg, eller du er på utkikk etter gaver. Forever 21 og New Look er også å finne i denne enorme handlegaten, i tillegg til Disney-butikken som garantert slår godt an hos den yngre garde i familien. Bare noen få kvartaler unna Oxford Street finner du også en av verdens største og mest spektakulære leketøysbutikker, nemlig Hamleys. Uansett om du kjøper noe der eller ikke, er dette absolutt verdt et besøk for både store og små. Ikke langt fra Hyde Park finner du også det gigantiske og luksuriøse varehuset Harrods, der du kan rusle rundt i timevis blant hele 8 etasjer med alt du kan tenke deg av interiør, klær og tilbehør, kosmetikk og mye, mye mer.

Paris

Paris er en storby som absolutt ikke bør undervurderes når det kommer til shopping. Byen er riktignok mest kjent for sine praktfulle severdigheter, men den byr også på store og varierte shoppinggater. Man forbinder kanskje Paris med luksus og ekstravaganse – og er du på utkikk etter det, finner du det også. Tar du en spasertur langs den kjente gata Champs Elysées vil du ikke bare få en fantastisk utsikt til Triumfbuen, men her finner du de virkelig store og kjente merkene som Hugo Boss, Louis Vuitton, Abercrombie & Fitch, Gucci og mange flere. Det er faktisk verdt å bare rusle i gata for opplevelsens skyld uten at man må bruke hele feriebudsjettet hos én butikk. Men du finner også mange shoppingmuligheter som er snillere mot lommeboken. Har du lagt inn et besøk hos Louvre-museet i tidsplanen din, bør du i samme slengen ta turen til vakre Rue de Rivoli. Der finner du massevis av butikker så langt øyet kan se, og der er det shoppingmuligheter for enhver lommebokstørrelse.